Anadolu Hisarı İstanbul Boğazının en dar yerine Rumeli Hisarına karşı yapılmış bir tarihi yapıdır. Kuzeyden gelecek saldırılar için Rumeli Hisarına karşı yapılmıştır Anadolu Hisarı.
Beykoz ilçesine bağlı olan semte adını veren Anadolu Hisarı, Yıldırım Bayezid tarafından İstanbul’un fethi için yaptırılmış. Hisarın şirinliği ve güzelliği sebebiyle aynı zamanda Güzelhisar (Güzelce Hisar) olarak da anılıyor.
Anadolu Hisarı, Boğaziçi Anadolu kıyısında, boğazın en dar noktalarından birisinde yer alan, çevresi görkemli yalılarla süslü ve aynı zamanda İstanbul’un en gözde ve güzel sahil semtlerinden birisi. Aşağıda Anadolu Hisarı popüler mekanlar, gezilecek yerler, aktiviteler ve ulaşım hakkında bilgiler bulabilirsiniz.
Göksu deresinin denize döküldüğü alanda ve Anadolu Hisarı iskelesinin çevresi ve meydanının etrafında bulunan çay bahçeleri, kafe ve restoranlar özellikle hafta sonu kahvaltı ve yeme içme için tercih edilen mekanlar.
Otağtepe Fatih Korusu
Anadolu Hisarı’nın tepelerine doğru Fatih Sultan Mehmet köprüsünün hemen yanı başında bir konumda yer alan Otağtepe Fatih Korusu, İstanbul’un muhteşem manzaralarını izleyebileceğiniz çok güzel bir tepe ve yeşil alan.

Güzelcehisar Cafe
İstanbulluların özellikle hafta sonu kahvaltı için tercih ettikleri bir mekan. Manzarası muhteşem.
Göksu Kafe
Kale önü sokakta yer alıyor ve özellikle kahvaltı için ideal.
Lacivert
Boğaz manzarası eşliğinde güzel bir akşam yemeği için ideal.
Ayrıca Anadolu Hisarında balık restoranlarına da uğramanızı tavsiye ederiz.
Anadolu Hisarına nasıl gidilir.
Üsküdar’dan 15A karayolu ile gidebilirsiniz.
Deniz yolu boğaz turu atarak da aşağıdaki seferler ile ulaşım sağlayabilirsiniz
- Çengelköy – İstinye hattı (Çengelköy – Arnavutköy – Bebek – Kandilli – Anadolu Hisarı – Kanlıca – Emirgan – İstinye)
- Anadolu Kavağı – Üsküdar hattı (Anadolu Kavağı – Beykoz – Çubuklu – Kanlıca – Anadolu Hisarı – Çengelköy – Beylerbeyi – Üsküdar)
- Boğaz hattı
Bir cevap yazın